YUNUSEMRE İLE TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYORLAR

Yunusemreli hanımlar en güzel geleneksel el sanatlarından biri olan Tezhip sanatını öğreniyor. Yunus Emre Kültür Parkı Geleneksel Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen kursta Tezhip Hocası Zuhal Dindar eşliğinde kursiyerler, birbirinden güzel eserleri sergileme fırsatı buluyor.

Yunusemre Belediyesi bünyesinde açtığı kurslar ile birçok hanımın hem güzel vakit geçirmesini hem de birbirinden farklı hobiler edinmesine imkan tanıyor. Yunus Emre Kültür Parkı Geleneksel Sanatlar Merkezi’nde tezhip sanatı hocası Zuhal Dindar tarafından verilen Tezhip Kursu ilgi görüyor. Kursa ilişkin bilgi veren Kurs Eğitmeni Zuhal Dindar, geleneksel sanatlardan olan tezhip sanatını yaşatmayı amaçladıklarını kaydetti. Dindar konuya ilişkin yaptığı açıklamada   “Bu güzel merkezde Pazartesi ve Çarşamba günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında kurs veriyoruz. Burada öğrencilerimize tezhip sanatını öğretiyoruz. Tezhip dışında belirli program dahilinde çini, temel sanat eğitimi, telkari ve kazaziye kursları veriyoruz. Bu kurslarımızdan faydalanmak isteyen  sanatseverlerimiz Yunusemre Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ya da Yunus Emre Kültür Parkı’na gelerek kayıt yaptırabilir” dedi.